diumenge, 28 de juliol del 2013

Pastís mousse de llimona


Fa uns dies em vaig comprar un motlles de diferents formes per fer aquests tipus de pastís, encara no els havia estrenat, i com aquest pastís de mousse de llimona feia dies que em rondava pel cap, vaig pensar que, aquest  calorós cap setmana , era perfecte per disfrutar d'aquests postres tant refrescants
La recepta vaig treure-la d'aquest meravellós bloc



Ingredients (per un motlle en forma de gota de 26cm de llargada x 16cm d'amplada)
Pel pa de pessic:
  • 2ous
  • 40g de farina
  • 40g de sucre
  • ratlladura de llimona

Per la mousse de llimona
  • 3 iogurts de llimona
  • 65g de sucre
  • 200ml de nata 35% mm
  • 4 o 5 fulles de gelatina (depèn del pes de cada fulla, en total 8g)

Per la cobertura de crema de llimona
  • 150ml de suc de llimona
  • 100g de sucre
  • 2 ous
  • 15g de "Maizena"
  • 25g de mantega
  • 2 o 3 fulles de gelatina (en total 4g)
  • Ratlladura de llimona
Preparació
Del pa de pessic: Batem els ous amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa i hagi augmentat el volum.
Afegim la farina tamisada i una mica de ratlladura de llimona, i amb una llengua ho ho anem barrejant amb moviments envolvents.
Aboquem la massa damunt  d'un paper de forn deixant una capa d'un centímetre de gruix aproximadament.
Introduïm al forn prèviament calent a 180º uns 8 minuts, fins que comprovem que l'escuradents surti net.
Ho deixem refredar i tallem la forma de gota amb el  motlle (en el meu cas de 26cmx16 cm)
Per la mousse:  Hidratem les fulles de gelatina amb un bol amb aigua freda durant uns 10 minuts.
Barregem els iogurts amb el sucre amb un altre recipient.
Semi-muntem la nata i la reservem a la nevera.
Tot seguit desfem la gelatina escorreguda durant uns 10 segons al microones, i la incorporem a la mescla dels iogurts, barregem fins que la gelatina quedi ben incorporada, a continuació hi afegim la nata que tenim semi-muntada i remenem amb suavitat.
Col.loquem el pa de pessic que tenim tallat als fons del motlle, i folrem el motlle amb acetat, i aboquem per sobre de la planxa la mousse, deixem la part de dalt ben llisa i deixem reposar a la nevera unes 3 hores.
 Per la cobertura de crema de llimona: Hidratem les fulles de gelatina amb un bol amb aigua freda durant uns 10 minuts. 
Preparem la crema de llimona, amb un cassó hi posem el suc de llimona, la ratlladura i el sucre, i posem al foc mig i anem remenant fins que comenci a bullir.
Per un altre banda batem els ous i la "Maizena" amb el turmix, i aboquem aquesta mescla a dins del cassó que tenim amb el suc de llimona bullint, baixem el foc i anem remenant fins que espesseixi ( no hem de deixar que bulli).
Quan estigui espès, retirem del foc i afegim la mantega, remenem fins que s'hagi desfet, a continuació hi afegim les fulles de gelatina que teníem hidratades, (escorregudes i passades 10 segons pel microones), i remenem la mescla fins que estiguin completament integrades.
Ho aboquem al damunt de la mousse i deixem reposar a la nevera fins que qualli,(jo vaig deixar-ho tota una nit).
Desemmotllem abans de servir i el decorem.
 

4 comentaris:

  1. T'ha quedat fantàstic!! La forma del pastís és preciosa! Jo només tinc motllos desmotllables rodons, i només els he vist d'aquesta manera i quadrats, així que aquest teu em sembla molt original!! Una mousse de llimona és ideal per als dies calorosos com els d'aquest cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Neus, la veritat que la mousse de llimona entra molt be amb aquestes calors!!
      Una abraçada

      Elimina
  2. Quin motlle tant preciós! Aquest pastis el tinc que provar, m'està entrant unes ganes... petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...