dissabte, 20 d’octubre de 2012

Boles blanc i negre

Feia dies que volia fer aquestes boles de xocolata,  i la veritat és que van ser tot un èxit.
Vaig treure la recepta del blog l'Amor omple neveres  
 
INGREDIENTS
-       250 grams de xocolata negra, de 72% de cacao (és important que no sigui de les de fondre pels postres, amb aquesta queden molt més gustoses)
-       55 grams de mantega
-       100 grams de sucre
-       210 grams de farina
-       2 ous
-       mitja cullerada (de cafè) de llevat
-       mitja cullerada (de cafè) de sucre avainillat
-       una mica de sal
-       sucre glass, per cobrir les boles

PREPARACIÓ
Desfem la xocolata al microones i hi afegim la mantega a temperatura ambient tallada a daus. Remenem fins que es desfaci.
Amb una batedora de peu o de barilles (elèctrica) batem els ous amb el sucre fins que blanquegi i dobli el volum.
Quan ho tenim preparat afegim la xocolata desfeta amb la mantega i la vainilla.
Quan la barreja anterior s’hagi integrat afegim la farina tamisada amb el llevat i la sal (en aquesta recepta és important tamisar) i ho batem fins que just s’integri. Hem de vigilar que no quedi massa batut.
Us quedarà una massa bastant sòlida, que es desenganxa fàcilment dels costats del bol i que es pot amasar. La poseu en un recipient, la tapeu amb paper film i la deixeu descansar una hora a la nevera.(mentrestant vaig preparar unes boníssimes coques de vidre)
Passada aquesta estona preescalfem el forn a 180º.
Agafem la massa i fem boles de la mida d’una nou. Quan les tenim totes fetes les deixem 5 minuts a la nevera.
Passats aquests 5 minuts les arrebossem generosament amb sucre glass i les posem en una safata de forn coberta amb paper de forn durant 10 minuts, fins que veiem que la part de fora s’esquerda.
Les deixem refredar sobre una reixa. Si veieu que s’ha absorbit molt sucre glass n’empolvorareu una mica amb un colador fi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...