dimecres, 25 de setembre de 2013

Pastís de llimona

Mare meva com passa el temps.... feia gairebé un mes que no publicava al blog, això de les vacances d'estiu m'ha fet perdre el ritme en tots els aspectes, però sembla que a poc a poc tot torna a la normalitat, els nens a l'escola, llevar-se més d'hora, anar a dormir a uns horaris considerables, marcar unes rutines, etc.
Aquest pastís ja fa dies que el vaig fer, és molt refrescant i combina molt bé amb aquesta massa, que té un toc d'ametlles, com que aquests dies encara fa caloreta us animo a que el proveu de fer perquè és molt senzill d'elaborar i amb un resultat deliciós.
Vaig trobar la recepta a a Delicieux


Ingredients
Per la massa
  • 145g de mantega a temperatura ambient
  • 75g de sucre glaç tamisat
  • 40g d'ametlles mòltes (farina d'amtella)
  • 1 polsim de sal
  • 1culleradeta d'extracte de vainilla
  • 1 ou 
  • 245g de farina
Per farciment de llimona
  • 3ous
  • 240g de sucre
  • ratlladura de 1 llimona
  • suc de 2 llimones
  • 50g de "maizena"
  • sucre glaç per decorar
Procediment
Per la massa: Batem la mantega amb el sucre fins que estiguin ben barrejats, afegim l'ametlla mòlta, la sal, i la vainilla, ho barregem tot i finalment afegim l'ou, continuem barrejant.
Quan ho tinguem la mescla ben integrada afegim la farina tamitzada a poc a poc i anem barrejant amb una espàtula, fins que la tinguem la massa ben integrada i fem 2 boles i les emboliquem amb paper film, deixem reposar a la nevera un parell d'hores.
Un cop refredat treiem les 2 boles de  massa i n'estirem primer una per sobre del paper film amb un rodó, i després l'altre.
Amb cura posem 1 massa en un motlle d'uns 24 cm (desmuntable i de vores rissades) i pressionem la massa contra el fons i les vores de la llauna, si es trenca no passa res, afegim massa de l'altre bola i anem apedaçant, fins que tinguem tot el fons i les vores ben cobertes.
Deixem a la nevera uns 20 minuts. (en sobrarà gairebé la meitat de massa, jo la vaig congelar ja en trobaré un altre utilitat el pròxim dia)
Preescalfem al forn a 180º
Traiem al pastís de la nevera i afegim cigrons o pesos de pastisseria i al posem al forn previement calent durant uns 20 a 25 minuts fins que veiem que estigui fet i hagi agafat lleugerament color.
Deixem refredar i treiem el pesos o els cigrons.

Preparem el farciment:Amb un recipient i posem 3 ous, el sucre, el suc de les llimones i  la "maizena, i amb el turmix ho batem fins que quedi tot ben combinat, afegim la ratlladura de llimona i barregem.
Aboquem la mescla per sobre el pastis i enfornem a 150º durant uns 20 a 25 minuts, fins que la superfície estigui feta i hagi agafat consistència.
El deixem refredar i empolvorem amb sucre glaç.

 

2 comentaris:

  1. Té una presència immillorable! Ja se'm fa la boca aigua!!!

    ResponElimina
  2. M'encanta com t'ha quedat, segur que està deliciós! petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...