dimarts, 25 de juny de 2013

Coca de Sant Joan

És el primer any que faig la Coca de Sant Joan, a casa amb fruites no els hi agrada per tant vaig fer-la amb crema i pinyons, va quedar molt toveta i bona.
Amb aquests ingredients surt una coca de la mida de la safata de forn, si la trobeu massa gran, amb aquests ingredients també en poden sortir dues d'una mida mitjana.

Ingredients

Per la Massa Mare

  • 100ml de llet tèbia
  • 100g de farina de força
  • 25g de llevat fresc

Per la coca
  • 45ml de llet
  • 1 pessic de sal
  • Ratlladura de 1/4 de llimona
  • Ratlladura de 1/4 de taronja
  • 80g de mantega a temperatura ambient
  • 20g de sucre invertit (vaig trobar-lo al Culinarium) sinó en tenim enlloc de 80g de sucre normal en posem 100g)
  • 80g de sucre
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de vainilla en pols
  • 1 cullerada d'aroma de tarongina
  • 350g de farina
  • Pinyons i cireres confitades
Per la Crema Pastissera
  • 250ml de llet
  • 50g de sucre
  • 2rovells d'ou
  • 20g de "maicena"
  • 1 pal de canyella i pell de llimona

Preparació
De la mase mare:
Esmicolem el llevat i el desfem amb la llet tèbia, anem afegit la farina a poc a poc i amb una espàtula anem remenant fins que tinguem una massa homogènia, ho tapem i ho deixem reposar una nit.(jo vaig posar-ho a la nevera tapat amb un drap)

De la coca:
El dia següent comencem a preparar la coca, amb unes barilles batem la mantega, la llet, la sal el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, a continuació anem incorporant els ous, el sucre invertit l'essència de vainilla i l'aroma de tarongina, o barregem fins que ho tinguem tot ben integrat.
Ara deixem les barilles i anem afegint la farina,i la mase mare anem amassant be fins que tinguem tota la farina integrada i aconseguim una  massa que no s'enganxi els dits, si ens falta més farina l'anirem introduint fins que tinguem la massa desitjada.
Li donem forma rodona i la tapem amb un drap, la deixem reposar uns 25 minuts.
Mentrestant podem preparar la crema pastissera
Un cop deixada reposar la bola, agafem el corró i li donem forma ovalada, típica de la coca de Sant Joan (en podem fer una de gran o bé dividir-la i fer-ne dues de mitjanes).
La incorporem damunt de paper de forn i la deixem reposar tapada uns 20 minuts més.
Un cop passat l'estoneta pintem la coca amb ou batut, li posem la crema pastissera, els pinyons, les cireres  i el sucre per sobre.
Introduïm la coca amb el forn prèviament calent, uns 15 o 20 minuts (a nosaltres no ens agrada gaire torrada, per tant quan vaig veure que es dorava una mica vaig tapar-la amb paper de plata)
Un cop cuita, traieu la safata i doneu-li un cop petit a la part de sota de la safata amb el mànec d'un ganivet.
La deixem refredar a la safata totalment abans de treure-la

Preparem la crema pastissera:
Posem la llet en un cassó amb el canó de canyella i la pell de llimona, quan arrenqui el bull li tirem el sucre, i remenem,  retirem del foc i deixem que es refredi una mica.
Barregem els dos rovells d'ou, juntament amb una mica de llet i la "maicena", incorporem aquesta mescla a dins de la llet i ho tornem a posar al foc i anem remenant continuadament fins que comenci a espessir, la retirem del foc i la posem dins d'una màniga pastissera i la guardem a la nevera.



1 comentari:

  1. Sigo encontrándome cocas cada vez más deliciosas.No podré esperar todo un año para degustar de nuevo una rica coca como esta.
    Saludos
    Blanca deJUEGO DE SABORES

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...