diumenge, 6 d’abril de 2014

Pastís de nata i gema pastissera

Just ahir va feia un mes que el Guillem va fer 6 anys, com passa el temps encara tenia aquesta recepta per publicar, entre d'altres... haig d'aconseguir no deixar passar tant de temps a l'hora de publicar.
Com que era el seu aniversari vaig preguntar-li de què volia el pastís, evidentment com amant de la nata em va contestar (com el que vam menjar a casa la padrineta), era un pastís comprat dels que venen el Mercadona de nata i gema, m'hi vaig posar de valent per aconseguir que el pròxim dia quan li preguntes de què vol el pastís em digues com el que em vas fer pel meu aniversari.
Així va ser, a partir d'ara diu que és el seu pastís preferit, la meva cara s'omplia d'orgull en veure'l menjar-se'l cullerada a cullerada.

Ingredients
Pel pa de pessic
  • 4 ous
  • 100g de sucre
  • 100g de farina
  • 1 culleradeta de llevat
Per banyar el pa de pessic
  •  90g de sucre
  • 60g d'aigua
Per la gema pastissera
  • 115g de sucre
  • 25ml d'aigua
  • 3ous
  • 20g de mantega
Per omplir el pastís
  • 600ml de nata per muntar
  • 90g de sucre
Procediment
Pel pa de pessic:
Separem els rovells de les clares.
Agafem els rovells amb dues cullerades de sucre i batem fins que doblin el volum.
Muntem les clares a punt de neu amb una punteta de sal.
Un cop mig muntades afegim la resta de sucre i seguim batent fins que les tinguem ben fermes.
Afegim els rovells a les clares i poc a poc afegim la farina tamisada amb el llevat, ho barregem amb un espàtula amb moviments envolvents, fins que ho tinguem tot ben integrat.
Posem un paper de forn sobre una safata i l'untem amb una mica de mantega.
Estenem la mescla per sobre del paper i l'introduïm al forn calent durant uns 8 min aprox a 170º.
Desemmotllem i reservem.

Pel bany del pa de pessic:
Millor fer-lo un dia abans del pa de pessic.
Aboquem el sucre en un cassó i afegim l'aigua.
Ho barregem bé i ho posem a bullir uns minuts.
Deixem refredar a temperatura ambient i un cop fred ho guardem a la nevera.

Per la gema pastissera:
Fer-la el dia abans del pa de pessic.
Escalfem el sucre amb l'aigua, durant uns minuts, reservem.
Batem els ous amb un bol, i anem tirant la mescla anterior per sobre dels ous batuts (s'ha de tirar el calent per sobre el fred, si ho féssim al reves es couria l'ou i agafaria gust de truita a la francesa).
Un cop ben integrat ho colem.
Un cop colat aboquem la mescla al recipient inicial per tornar-lo a posar al foc, ara ben baix i ho remenem bé i afegim la mantega, i anem remenant sense parar fins que la cremi estigui ben lligada, i tingui la textura desitjada (uns 7 o 8 minuts).
Aboquem la mescla sobre una plàtara gran de vidre o similar i la cobrim amb paper film, fins que estigui freda i la deixem a la nevera per utilitzar-la l'endemà

Muntatge del pastís:
Agafarem el pa de pessic i el retallem amb dos rectangles iguals.
I pintem amb la la sucre bany que teníem preparada del dia anterior, la part que anirà a baix.
Muntem la nata amb la sucre amb unes barilles fins que ens quedi ben dura.
Apliquem la nata muntada per sobre del pa de pessic fins que aconseguim l'altura desitjada,  ho allisem una mica, de moment no importa si no queda massa bé.
Per sobre hi col.loquem la capa superior de pa de pessic i ho premem una mica .
Agafarem la gema pastissera del dia anterior i l'aplicarem per sobre del pa de pessic, deixant-ho ben llis.
Per sobre la gema li aplicarem una capa de gelatina de poma per donar-li brillantor, jo vaig utilitzar uns sobres per donar-li brillo que es dissolen amb aigua i es porten ebullició que venen al Lidl.
Un cop el tinguem ben muntant el pastís el posem al congelador, així després podem tallar els laterals i deixar-los ben llisos.
Un cop congelat repassem totes les cantonades tallant amb un ganivet.
Deixem a la nevera fins a l'hora de servir.



1 comentari:

  1. Quina passada de pastís! No m'estranya que a partir d'ara sigui el preferit d'en Guillem!!! Petons!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...