diumenge, 16 de febrer de 2014

Pa o pastís de plàtans i nous

L'altre dia la xicota del meu germà, em va enviar un WhatsApp que volia fer el coc de taronja i xocolata, m'agrada molt quan algú s'interessa per les meves receptes, doncs bé, ella ara està Alamània i per cel·lebrar l'obtenció del B2 va voler preparar-lo per les companyes de la feina, desde aquí vull felicitar-te Analis t'ho mereixes, un petonet guapa!
Mentre estàvem whatsejant dels dubtes que li anaven sorgint per fer el coc, em van agafar ganes d'encendre al forn i preparar alguna coseta, i vaig dir-li que em posava a fer aquest Pa de Plàtan com l'anomenen els americans, però el ser dols jo en diria que es un pastís de plàtan, vaig dir-li que si m'agradava,  penjaria la recepta al bloc, doncs aquí la tenim.


Ingredients
  • 90g de mantega pomada
  • 190g de sucre
  • 2 o 3 plàtans madurs (uns 230g)
  • 3 ous
  • 125ml de buttermilk
  • 315g de farina de rebosteria
  • 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1/2 culleradeta de nou moscada
  • 1/2 culleradeta de canyella amb pols
  • 1 punteta de sal
  • 90g de nous pelades.
Preparació
Batem la mantega amb el sucre fins que estigui ben integrat, afegim els ous d'un a un i continuem batent, a continuació hi afegim els plàtans aixafats amb una forquilla i batem un pel mes fins que ho tinguem tot ben barrejat.
Afegim el buttermilk, fins que ho tinguem integrat a la mescla
Incorporem el bicarbonat, el llevat, la sal, la canyella i la nou moscada, amb una espàtula ho anem barrejant a la mescla, tamisem la farina i anem afegint-la a poc a poc barrejant amb una espàtula amb moviments evolvents fins que ho tinguem ben integrat.
Per acabar afegim les nous, les repartim bé per la massa.
Amb mantega engrassem un motlle de plum-cake i posem la mescla.
Amb el forn prèviament calent enfornem a 180º durant uns 50 minuts, fins que veiem que estigui fet i fent la comprovació del palet que surti net.
Deixem refredar sobre la reixeta uns 15 minuts i desemmotllem.





1 comentari:

  1. Pa, pastís, cake...tant se val la denominació...té una pinta espectacular i deu ser dels que comences a tallar i menjar, i no acabes...! Petons!

    ResponSuprimeix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...