dimecres, 30 de gener del 2013

Panets Variats

Com que avui a casa estem engripats, i no teníem intenció de sortir, he pensat que era un bon dia per fer pa.  Normalment utilitzo la panificadora per fer tot el procés, però en aquest he fet una excepció, ja que tenia l'ajuda dels petits.  Per tant, he decidit utilitzar-la només per fer la massa, les formes els hi hem donat nosaltres.
La veritat es que han estat d'allò més distrets i no es per res.... però avui ens han quedat uns panets molt i molt bons, i no només ho he pensat jo, sinó tots els qui els han provat han fet el mateix comentari.
Els hem fet de varis sabors, nous, nous i xocolata, pistatxos, pistatxos i xocolata, formatge i normals.

Ingredients
- 500g de farina (avui he utilitzat una que vaig comprar al Carrefour que posava, especial robots de cuina, de la seva marca)
- 1 cullerada de sal
- 2 cullerades de sucre
- 275ml d'aigua
- 15g de llevat fresc
- 1 cullerada de mel
- 1 rajolí d'oli

Per decorar els panets
-Nous, pistatxos, perles de xocolata, formatge, etc...

Preparació

A)Jo he posat tots els ingredients (excepte els acompanyaments per decorar) a la cubeta de la panificadora, i he posat el programa d'amassar. Tot plegat dura 1,30h. (perquè ella mateixa fa el temps de repòs).

B)Sinó tenim panificadora ho podem fer tranquilament a mà, fent un cercle amb la farina i el centre hi posem (el llevat, la sal, sucre, mel, oli i l'aigua) i comencem a treballar la massa pel centre i anem incorporant la farina dels costats fins que us quedi una pasta elàstica, i que no es trenqui quan l'estirem. La deixem reposar 10 minuts amb un drap.

Un cop tinguem la pasta feta (A, o B), la tallem amb varies porcions i els hi donem la forma que volguem (rodona, allargada, trenada, etc) i a dins de cada porció l'hi posem l'acompanyament que volguem (nous, pistatxos, formatge, etc)

Posem els pans en una safata de forn una mica  enfarinada perquè no s'enganxin, pintem els pans amb una mica d'oli.Introduïm la safata al forn 180º (previàment escalfat) durant aproximadament 30 min. Vigilant que no és cremin.

I enllestit...!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...