dilluns, 8 d’abril del 2013

Trufes (Brigadeiros) del Brasil






La meva germana fa temps els hi va regalar els nens un llibre super bonic de receptes de cuina d'arreu del món "El Correu Flotant d'en Fèlix", de tant en tant li  donem un ullada, es una bona manera d'entretenir-los una estona, sobretot el petit que li encanten els llibres de cuina... nose perquè serà.... i mmmmm quan va veure aquesta recepta se li feia la boca l'aigua... per tant no vaig tenir escapatòria i ens vam a posar a fer les trufes. 
Ja posats en varem fer bastantes, i m'han solucionat postres varis dies, ja que vaig congelar-les i el dia que ens venien de gust les trèiem del congelador 20 minuts abans i llestos!!

Ingredients
  • 400 gr de xocolata de cobertura
  • 200 ml de nata
  • una cullerada de mantega
  • Encenalls de xocolata
Procés
Posem aigua en un cassó i col.loquem un bol al damunt amb la xocolata a trossos a dins del bol, anem desfent la xocolata al bany maria junt amb la mantega.
Posem la nata en un cassó i fem arrencar el bull, no deixem de remenar-la perquè no es cremi.
Quan la nata ha arrencat el bull, abaixem el foc al mínim i aboquem la xocolata a poc a poc i ho anem barrejant amb suavitat fins que tindrem una massa suau de xocolata.
Deixem refredar aquesta massa, la tapem amb paper film i la fiquem al frigorífic un parell d'hores.
Passat el temps es el moment de fer boletes.  Posem els encenalls amb un plat.
Amb un parell de culleres agafem del cassó petites porcions de la massa de xocolata, en fem boletes de la mida d'una nou amb les mans i les posem sobre els encenalls de xocolata. Ho hem de fer ben de pressa perquè la xocolata no es torni a fondre.
Fem rodar les boletes unes quantes vegades sobre els encenalls de xocolata i les posem dins de motlles.
Tornem a posar al frigorífic perquè recuperin la textura ferma.
També podem congelar-les.






3 comentaris:

  1. Sandra, m'ha encantat aquest altre nom de les trufes!!! I qué maques que t'han quedat les teves!!! M'agraden molt els papers de colors on les has col·locat! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Que bones!!! M'encanta la xocolata així que aquestes trufes farien les meves delícies!!! Us han quedat fantástiques!!

    ResponElimina
  3. I si un cop fetes les congelem... tenim trufes per dies...!!!! sencillament el dia que les volguem disfrutar les treiem del congelador uns 20 minuts abans.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...