dimarts, 19 de febrer del 2013

Milfulles de Merenga

L'altre dia quan vaig fer els pastissets de nata, em van sobrar les clares d'ou, i vaig pensar d'intentar de fer els famosos milfulles de merenga (que a mi personalment m'encanten), quan vaig començar a buscar receptes vaig descobrir que hi han 3 tipus de merenga (el Francès o  bàsic, merenga Itàlia i Suís), i per fer aquesta recepta s'utilitza l'Italià. Sempre m'ha fet una mica de respecte fer merenga i molt més aquest que no l'havia fet mai, però la veritat es que es molt senzill i vaig quedar super contenta, perquè els resultats són exactament iguals que els de pastisseria.

Ingredients
-1 lamina de pasta de full
-1 ou batut (per pintar la pasta de full)
-sucre glaç i canyella (per empolsar)
-400g de sucre
-5 clares d'ou (les hem de treure 1 hora abans de la nevera)
-1 got d'aigua


Preparació 
Estirem la lamina de pasta de full, i la partim en dos.
La posem damunt d'un paper de forn afegim una mica de sucre per les dues cares, la allisem una mica amb el rodó, i amb una forquilla la punxem tota
Batem l'ou, i  la pintem una mica.
La posem dins el forn (primer una, i després l'altre)preescalfat a 200º i si durant la cocció veiem que s'infla molt ho traiem i la tornem a punxar per treure les bombolles d'aire.Comprovem que quedi ben feta uns 15 minuts i la retirem.
Un cop tinguem la pasta feta comencem amb el merenga
Posem un got d'aigua amb un cassó i li afegim 300g de sucre, ho posem a escalfar no ho remenem en cap moment.
Mentrestant tenim escalfant l'aigua i la sucre, comencem a fer el merenga.  Posem les clares amb un bol i les comencem a batre.
Hauran passat uns 5 min i l'almívar comença a fer bombolles, no remenar-ho i deixar-ho mes estona al foc.
Quan les clares estiguin semi muntades hi afegirem el 100g de sucre restants.
Hauran passat 10 minuts mes i l'almibar comença a fer unes bombolles mes grans, ho deixem una estona mes al foc fins que farem la prova de posar una espumadera al casso i bufarem pels forats, si surten bombolles grans per sota l'escumadora ja tindrem l'almívar llest per afegir-lo a les clares muntades.
Continuarem batent les clares i poc a poc afegirem l'almívar.Fins que comprovem que el tenim enllestit. Us deixo aquí l'enllaç  perquè esta molt ben explicat per seguir-ho pas a pas.
Un cop tinguem el merengue ben dur muntem les milfulles.
Posem una placa cuita i comencem a posar-hi per damunt el merenga, un cop agafem l'alçada que volguem hi afegim l'altre placa al damunt.Afegim el merenga pels costats i amb un ganivet allisem els cantos.Ho deixem a la nevera almenys 5 hores.
Ho tallem amb un ganivet a quadrats, espolvoragem per damunt sucre glas i una mica de canyella, llestos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...