dimarts, 26 de febrer de 2013

Pastís Ratllat o Baumkuchen

Aquest cap de setmana ha sigut l'aniversari del Pau, la idea era fer-li un pastís fondant, però com que no n'he fet mai, no em volia arriscar, i vaig preferir fer-li aquest que tenia a la llista de pendents.(Vaig treure la recepta d'aquest bloc la Receta de  la Felicidad)
El resultat excel·lent, però us recomano fer-lo en dues parts, primer l'interior i deixar-ho refredar completament, i després la cobertura, i degustar-lo quan estigui completament fred. Jo vaig començar a fer-lo pel matí i vam menjar-lo al migdia, però al vespre i l'endemà estava molt molt però molt més bo.

Ingredients
  • 250g de mantega (pomada)
  • 250g de sucre
  • 7 ous mitjans a temperatura ambient
  • 150g de farina
  • 100g de "maizena"
  • 1 punteta de sal
  • 1 cullerada de cafè de vainilla amb pols, o extracte de vainilla
  • 2 cullerada de cacau en pols
  • 200ml de nata (35% mg)
  • 200g de xocolata negre de cobertura
  • 1cullerada sopera de mantega
Preparació 
Separem les clares del rovells d'ous. 
Comencem a batre la mantega amb el sucre, a continuació i afegim els rovells d'ous.
Incorporem la farina i la "maizena"
Per un altre banda muntem a punt de neu les clares amb una punteta de sal.
Un cop muntades les incorporem a la massa anterior (ho farem amb dos cops) i les anem remenant amb una espàtula.
Ara dividim la massa en dues parts, a una li afegirem el cacau, i en l'altre la vainilla.
Preescalfem al forn a 200º, i folrem un motlle desmuntable d'uns  20 cm amb paper de forn, o bé l'untem a mantega i farina.
Comencem a fornejar les capes de les masses, començarem amb la massa blanca,  posarem dues cullerades soperes distribuïdes  per damunt del motlle (deixarem una capa fineta com si fos un crep, la primera com que esta fred costa una miqueta mes deixar-la llisa, les següents són més fàcils)
Fornajarem aquesta capa al forn posició grill dos o tres minuts.
Trèiem del forn i continuem amb la massa de xocolata, tornem a fornejar dos o tres minuts sota el grill, i continuarem fent aquest procediment fins acabar les masses.
Quan haguem acabat totes les masses deixem refredar uns 20 minuts i desemmotllem, que la part de baix quedi a dalt al desemmotllar.Deixem refredar comletament.
Quan estigui completament fred preparem la cobertura, posem la nata al foc, quan comenci a bullir la traiem i afegim la xocolata i la cullerada de mantega, anem remenant fins que s'hagi desfet completament.
Afegim la xocolata per damunt del pastís i deixem refredar (abans de refredar-se la xocolata podem decorar amb boletes) i el posem a la nevera fins a l'hora de servir.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...