Després de l'èxit que va tenir la coca de vidre, que vaig fer gairabé fa un any, he fet aquesta boníssima coca del mestre Xavier Barriga. Fa uns dies em va venir a la memòria, que un dia vaig veure a cuines com explicava pas a pas aquesta coca, vaig rebuscar, i em vaig posar molt contenta quan vaig trobar el mateix vídeo que havia vist fa uns 3 anys.
- 500g de farina de força
- 10g de llevat fresc
- 10g de sal
- 280g d'aigua
- 25g d'oli d'oliva
- Anís per ruixar la coca
- Pinyons o palets d'ametlla
- Oli d'oliva per pinzellar
- Sucre per empolsimar
Posem tots els ingredients a una amassadora, (jo faig servir la panificadora amb el programa amassat), la farina, el llevat esmicolat, la sal i l'oli, i l'aigua l'afegirem a poc a poc, a mesura que la massa vagi absorbint-la fins que l'hagim posat tota.
Sinó tenim amasadora podem fer-ho a mà, fent un volcà amb la farina i al centre posant-hi tots els ingredients, i l'aigua afegint-la gradualment.
Amassem uns 12 minuts a màquina i uns 15 minuts a mà, fins que tinguem una massa suau i elàstica (per saber-ho agafem un tros i l'estirem i veiem que li costi trencar-se i faci com un tel)
Quan vegem que està ben amassada la deixem reposar a un bol empolsimat de farina i tapat amb un drap i film de plàstic. Deixem reposar 1 hora aproximadament.
A continuació dividim la massa en 3 o 4 trossos.
Agafem cada tros i fem un barrots..
Un cop tenim tots els barrots fets els deixem llevar fins que doblin el seu volum (1 parell d'hores)
A continuació li donem forma de coca apretem amb els dits i les pinzellem amb oli, empolsimem amb força sucre i pinyons o ametlles, i les introduïm al forn prèviament calent a 250º durant uns 12 minuts.
Acabades de sortir del forn les ruixem amb anís.
Aquesta coca té pinta de celestial!!! L'haig de provar de fer! Una abraçada Sandra!
ResponEliminaSembla boníssima, Sandra! Quines ganes d'agafar-ne un troç. Petons!
ResponEliminaCom m'agrada la coca de forner!! t'ha quedat genial, a veure si m'animo a fer-la!!
ResponEliminaT'ha quedat genial!!! Es veu molt esponjosa i boníssima!!! Jo la de forner no la he fet però veient aquesta no crec que trigui!
ResponElimina