Com que tenia ganes d'estrenar aquest tipo motlle (jo no en tinc cap d'aquest tant bonics, espero que algun dia me'n regalin un.. je je) vaig buscar receptes i vaig trobar una de la Marta Stewart molt interessant (així també utilitzava la col.lecció de carbasses de la masia), i la veritat és que el resultat va ser espectacular, amb una textura extraordinària i amb una mescla d'espècies perfecte, i la mesura exacte de carbassa, ja que a qui no li agradi no en trobarà el gust.
Ingredients
- 600g de farina de rebosteria
- 4 culleredetes de llevat
- 1 culleredeta de bicarbonat sòdic
- 1 culleredeta de sal
- 1 culleredeta de gingebre en pols
- 2 culleredetes de canyella
- 1 culleredeta de nou moscada
- 1/2 culleredeta de clau en pols
- 225g de mantega
- 425g de sucre (light-brown)*
- 4 ous
- 250ml. de buttermilk**
- 360g de puré de carbassa
** jo no vaig trobar buttermilk, es pot fer amb 250ml de llet i una culleredeta de suc llimona (remenat i deixat reposar 10 minuts)
***podem preparar el puré de carbassa (tallem la carbassa a trossets i el posem el microones fins que veiem que estigui ben tova, i el aixafem amb forquilla o bé amb minipimer)i sobretot deixar-ho escórrer molt bé perquè no quedi gens d'aigua
Som-hi!!
Barregem amb un bol la farina, el llevat, bicarbonat sòdic, i totes les espècies, remenem perquè quedin tots els ingredients ben integrats.
Posem al bol de la batedora la mantega (a temperatura ambient), comencem a batre i seguidament hi afegim el sucre, continuem batent fins que quedi una massa lleugera i esponjosa.
Un cop obtinguda la textura hi afegim els ous un a un, i els anem batent be.
A continuació hi anem afegim la mescla de farina que hem fet a l'inici amb el buttermilk**, ho anirem alternant (una mica de farina, una mica de buttermilk)fins acabar-ho, sobretot anar batent be cada vegada que afegim l'ingredient.
I per finalitzar afegirem la carbassa fins que quedi ben integrada a la masa.
Un cop finalitzada tota la masa la abocarem al motlle, engresat amb mantega i farina, i el posarem al forn prèviament calentat a 185º, durant 55 o 60 minuts, anirem punxant fins que l'agulla surti neta.
Un cop cuit deixarem refredar 10 minuts i el desmotllarem.
Me encantan las recetas de calabaza. Nosotras hicimos un bizcocho que gustó mucho en casa, así que probaremos con esta receta!
ResponEliminaAna de JUEGO DE SABORES