dimarts, 15 de gener del 2013

Bundt Cake de Carbassa

El Bundt Cake és un pa de pessic fet amb massa batuda i posat en un motlle anomenat bundt  (n´hi han de preciosos!)  les principals característiques d'aquest motlle es que tenen forma de corona, amb un forat central per on passa l'aire calent durant el fornejat.Aquest tipo de motlles els que han anomenat bundt tenen tota una història.
 
Com que tenia ganes d'estrenar aquest tipo motlle (jo no en tinc cap d'aquest tant bonics, espero que algun dia me'n regalin un.. je je) vaig buscar receptes i vaig trobar una de la Marta Stewart molt interessant (així també utilitzava la col.lecció de carbasses de la masia), i la veritat és que el resultat va ser espectacular, amb una textura extraordinària i amb una mescla d'espècies perfecte, i la mesura exacte de carbassa, ja que a qui no li agradi no en trobarà el gust.

Ingredients
  • 600g de farina de rebosteria
  • 4 culleredetes de llevat
  • 1 culleredeta de bicarbonat sòdic
  • 1 culleredeta de sal
  • 1 culleredeta de gingebre en pols
  • 2 culleredetes de canyella
  • 1 culleredeta de nou moscada
  • 1/2 culleredeta de clau en pols
  • 225g de mantega
  • 425g de sucre (light-brown)*
  • 4 ous
  • 250ml. de buttermilk**
  • 360g de puré de carbassa
*pots substituir aquest tipu de sucre per 300g de sucre blanca + 125g de sucre morè
** jo no vaig trobar buttermilk, es pot fer amb 250ml de llet i una culleredeta de suc llimona (remenat i deixat reposar 10 minuts)
***podem preparar el puré de carbassa (tallem la carbassa a trossets i el posem el microones fins que veiem que estigui ben tova, i el aixafem amb forquilla o bé amb minipimer)i sobretot deixar-ho escórrer molt bé perquè no quedi gens d'aigua 

Som-hi!!
Barregem amb un bol la farina, el llevat, bicarbonat sòdic, i totes les espècies, remenem perquè quedin tots els ingredients ben integrats.

Posem al bol de la batedora la mantega (a temperatura ambient), comencem a batre i seguidament hi afegim el sucre, continuem batent fins que quedi una massa lleugera i esponjosa.

Un cop obtinguda la textura hi afegim els ous un a un, i els anem batent be.

A continuació hi anem afegim la mescla de farina que hem fet a l'inici  amb el buttermilk**, ho anirem alternant (una mica de farina, una mica de buttermilk)fins acabar-ho, sobretot anar batent be cada vegada que afegim l'ingredient.

I per finalitzar afegirem la carbassa fins que quedi ben integrada a la masa.

Un cop finalitzada tota la masa la abocarem al motlle, engresat amb mantega i farina, i el posarem al forn prèviament calentat a 185º, durant 55 o 60 minuts, anirem punxant fins que l'agulla surti neta. 

Un cop cuit deixarem refredar 10 minuts i el desmotllarem.







1 comentari:

  1. Me encantan las recetas de calabaza. Nosotras hicimos un bizcocho que gustó mucho en casa, así que probaremos con esta receta!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...