dimecres, 24 d’octubre del 2012

Coca de Vidre

 
INGREDIENTS
-1/2 kg de farina de mitja força (s'aconsegueix 250g farina de       
  força   i 250g farina normal)
- 50 g de mantega
- 15 g de sucre
- 10 g de sal
- 30 g de llevat premsat
- 75 g de llet
- 1 tassa petita d'oli d'oliva
- 100 g de pinyons
- 1 copa d'anís


PREPARACIÓ
Feu un cercle amb la farina sobre una taula, i en el centre poseu-hi el llevat premsat (o de pastisser), la sal, el sucre, la llet, una mica d'anís, la mantega estovada i unes gotes d'oli.

Comenceu a treballar la massa pel centre i aneu-hi incorporant la farina dels costats fins que us quedi una pasta fina i elàstica, que no es trenqui quan l'estireu. Deixeu-la reposar 10 minuts, tapada amb un drap per protegir-la de l'aire.

Passat aquest temps, talleu la pasta a tires gruixudes i feu-ne 8 boles. Aneu-les arrodonint fins que quedin el màxim de fines, i deixeu-les reposar 10 minuts més.


A continuació, estireu les boles i doneu-los forma de coques, forma allargada i d'uns 15 a 18 cm.(han de quedar ben fines).Escampeu-hi oli pel damunt amb l'ajuda d'un pinzell i col.loqueu-hi els pinyons per sobre.

Torneu a deixar-les reposar 10 minuts, i després espolseu-hi força sucre al damunt perquè les coques quedin ben cruixents.

Marqueu-les amb els dits fent com uns petits sots perquè així l'oli entrarà bé dins la pasta.


Col.loqueu les coques en una plata d'anar al forn i enforneu-les a 220 graus i durant 10 minuts fins que quedin ben cruixents.


Un cop fora del forn, podeu tirar-hi anís pel damunt abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...