dimecres, 24 d’octubre del 2012

Galetes de Carbassa

El meu pare té un hort i fa un parell d'anys va decidir plantar carbasses, la qüestió es que tinc carbasses per parar un camió, i buscant receptes vaig trobar aquesta de galetes, la veritat és que queden molt bones i amb un gustet diferent.
 
Ingredients (per unes 35- 40 galetes):
3 ous
75 g de mantega
150 g de sucre
200 g de farina 
100 g de purè de carbassa
1 culleradeta de sucre avaïnillat
1 culleradeta de canyella mòlta
1 culleradeta de llevat

El que fem primer és  posar el forn a preescalfar, a 200 ºC. A continuació, barregem la mantega (pomada) amb el sucre. I hi afegim els ous.

Un cop ho tenim ben barrejat també hi afegim el purè de carbassa. Aquest purè l'he fet coent la carbassa trossejada al microones (tapada amb film) i després l'he triturat amb la batedora.

Ho remenem bé, fins que la massa quedi homogènia.

I, finalment, hi anem incorporant a poc a poc la farina, el sucre avainillat, la canyella i el llevat.

Ara, per fer les galetes, agafem una cullerada de la massa i la disposem sobre el paper de forn.

Probablement, no ens cabran totes les galetes en una sola fornada, així que anirem repetint l'operació diverses vegades, fins que se'ns acabin. Les coem a 200 ºC de temperatura durant uns 5-7 minuts. Són ràpides. Ens adonarem que ja són cuites quan, encara dins el forn, veiem que els marges comencen a agafar un color torradet. Les traurem i farem les següents. El resultat serà el d'unes galetes flonges, similars al melindro, però de gust més fort. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...