divendres, 12 d’abril del 2013

Cóc de poma i cobertura cruixent d'avellana


 



Feia dies que em rondava pel cap fer un cóc ràpid, perquè vaig comprar un iogurts de llimona per fer una recepta que al final no he fet, i a casa els iogurts de llimona no agraden a ningú, per tant vaig pensar de col.locar-los a a dins d'un cóc ràpid de iogurt

Ja posats, em vaig començar animar i vaig pensar de posar-hi una mica de poma a veure que tal (no em vaig arriscar i vaig ratllar-la, perquè podia ser que si en trobaven trossos massa grans no agradés), i després tenia una avellanes que feia dies que havia torrat i que ningú no menjava perquè els hi devia fer mandra trencar, llavors em va venir la idea de fer un cruixent com fan a Vilabella o el Pont d'Armentera amb aquelles delicioses coques.

Resultat......: un cóc espectacular, esponjós, deliciós, ...amb el contrast cruixent d'avellana, resumint el cóc més bo que mai he fet mai!! d'aquells que comences a tallar un trosset, després un altre.. i així fins que te n'adones que t'has cruspit mig cóc.

Ingredients

Pel cóc:

  • 1 iogurt de llimona
  • 3 gots de la mida del iogurt de farina de rebosteria
  • 1 sobre de llevat
  • 1'5 got de la mida del iogurt de sucre
  • 3 ous
  • 3/4 de got de la mida del iogurt d'oli de gira-sol
  • 1 poma
  • llimona
  • 1 raig d'anís

Pel cruixent d'avellana:

  • 50g d'avellanes
  • 40g de farina
  • 40g de sucre mascovado
  • 1 cullerada de cafè de canyella mòlta
  • 30g de mantega sense sal

Procés

Preparem el cruixent: Posem a una mà de morter les avellanes,i les trenquem, afegim la farina el sucre la canyella mòlta i la mantega, ho piquem bé fins que ens quedi una mescla amb un consistència arenosa.

Comencem a batre els ous amb el sucre, un a un fins que veiem que han doblat el volum i ens queda la barreja més esblanqueïda.

Deixem les barilles i amb una espàtula o llengua pastissera barregem el iogurt, una miqueta de ratlladura de llimona, l'oli, un rajolí d'anís, ho anem remenant amb moviments envolvents, (de baix cap a dalt).

Afegim la farina i el llevat tamisats i continuem remenant amb l'espàtula, (a poc a poc fins que estigui tot ben integrat) i per acabar hi afegim la poma ratllada (jo vaig utilitzar aquest ratllador d'IKEA per aquesta banda que es visualitza)

Aboquem la mescla a un motllo rectangular de 32x20 cm aproximadament untant amb mantega i farina,  li tirem per sobre el cruixent que hem preparat.i l'introduïm al forn prèviament calent a 160g uns 25 minuts (jo faig servir la turbina amb la part de baix)

Passat aquest temps mirem si està cuit i ho deixem refredar uns 20 minuts sobre una reixeta, a continuació  ho demotllem i ho deixem refredar completament sobre la reixeta.















3 comentaris:

  1. La veritat és que fa una fila estupenda!! Només de veure les fotos ja es fa la boca aigua!! Tot sovint les coses improvisades són les que queden millor!!

    ResponElimina
  2. Ha de ser boníssima, i amb mida iogurt, com m'agrada!!! Ets una artista!

    ResponElimina
  3. No en tinc cap dubte que és un cop deliciós, a mi em xiflen aquest tipus de cocs i ja si mi poses avellanes torrades... Boníssim

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...