Per celebrar el Sant del Pau, vaig preparar-li aquest boníssim i refrescant pastís de mousse de coco i mango. Ell no es gaire de xocolates, per tant vaig pensar en alguna cosa que li agrades, la inspiració em va venir gràcies al seu gelat preferit, un bola de coco i l'altre de mango.
Ingredients (per un motlle de 12 cm)
Per al pa de pessic:
- 2 ous
- 50g de sucre
- 65g de farina de rebosteria
- Ratlladura de llimona
Almívar per la base del pa de pessic:
- 25ml d'aigua
- 25g de sucre
Per la mousse de coco:
- 2 iogurts de coco
- 165g de nata per muntar
- 45g de sucre
- 15g de coco amb pols
- 60g de mango
- 3 fulles de gelatina
Per la cobertura de mango:
- 150g de mango
- 20g de sucre
- 1fulla de gelatina
Preparació :
Del pa de pessic: Batem els ous amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa i hagi augmentat el volum.
Afegim la farina tamisada i una mica de ratlladura de llimona, i amb una llengua ho ho anem barrejant amb moviments envolvents.
Aboquem la massa damunt d'un paper de forn deixant una capa d'un centímetre de gruix aproximadament.
Introduïm al forn prèviament calent a 180º uns 8 minuts, fins que comprovem que l'escuradents surti net.
Ho deixem refredar i tallem un quadrat de la mida del motlle (en el meu cas de 14 cm). Si volem fer un pastís mes gran, farem les proporcions de tots els ingredients.
Per la mousse: Hidratem les fulles de gelatina amb un bol amb aigua freda durant uns 10 minuts.
Barregem els iogurts amb el sucre amb un altre recipient.
Semi-muntem la nata i la reservem a la nevera.
Tot seguit desfem la gelatina escorreguda durant uns 10 segons al microones, i la incorporem a la mescla dels iogurts, barregem fins que la gelatina quedi ben incorporada, a continuació hi afegim la nata que tenim semi-muntada i remenem amb suavitat.
Per acabar afegim el coco en pols i el mango tallat a trossets petits.
Col.loquem el quadrat del pa de pessic que tenim tallat als fons del motlle, i el pintem amb almívar (amb un cassó posem al foc 25 ml d'aigua i 25g de sucre).
Un cop ben empapat la planxa de pa de pessic, folrem el motlle amb acetat, i aboquem per sobre de la planxa la mousse, (en sobrarà una mica, jo vaig posar-ho en un parell de gotets) deixem la part de dalt ben llisa i deixem reposar a la nevera unes 3 hores.
Per la cobertura de mango: Hidratem la fulla de gelatina amb un bol amb aigua freda durant uns 10 minuts.
Triturem el mango i el sucre amb el túrmix fins que ens quedi una textura de puré, desfem al microones 10 segons la gelatina escorreguda, i la incorporem a la barreja.
Ho aboquem al damunt de la mousse i deixem reposar a la nevera fins que qualli (jo vaig deixar-ho tota una nit)
Desemmotllem abans de servir i el decorem.
Con ese colorido queda un pastelito muy llamativo y encima siendo de coco y mango el sabor tiene que ser especial
ResponEliminaAna de JUEGO DE SABORES
Aquests dos ingredients combinants fan que sigui un postre molt estiuenc i refrescant
EliminaUna abraçada
Quin pastís més elegant, a més de tenir pinta de ser deliciós! Trobo que la forma, el color, tot plegat fa que sigui únic i encisador! Una abraçada!
ResponEliminaGràcies Mònica, és un d'aquells pastissos que al finalitzar-lo en quedes molt satisfet per tot plegat.
EliminaPetons