diumenge, 24 de març del 2013

Pastís de mousse de torró i xocolata


Cada any em passa el mateix, passat les festes em queden uns retallons de torrons. Feia dies que em rondava pel cap aprofitar-los per fer un pastís, així que aquest cap de setmana ha sigut l'amfitrió. Ens va agradar molt a tots, amb una textura mousse molt bona i  no gens empalagosa.




Ingredients
Per la base:
130g de galetes tipu digestive Avena
50g de mantega

Pel farcit:
200g de torro tipus Alacant (dur)
30g de torró tipus Xixona (tou)
150ml de nata per muntar
80ml de llet
20g de sucre
2 ous
4 fulles de gelatina

Per la cobertura:
60ml de nata per muntar
80g de sucre
70ml d'aigua
30g de cacau en pols
3 fulles de gelatina

Procés
De la base: Triturem les galetes fins que quedi una textura pols, afegim la mantega sense desfer dins d'un bol i amassem fins que quedi una massa homogènia. No és un procés llarg, ja que la mantega i la galeta s'integren ràpid.
Repartim la massa per la base d'un motlle desmuntable d'uns 18 cm de diàmetre,(vaig folrar la base amb paper de forn) i premem amb les mans perquè quedi ben compactat.
Ho deixem reposar a la nevera mentrestant preparem el farcit

Del farcit:
Separem els rovells de les clares
Triturem el torró (el tou i el dur).
Posem en remull la gelatina amb aigua freda.
Escalfem la llet fins que comenci el bullir, hi afegim els rovells i remenem amb unes varilles, afegim la gelatina escorreguda i continuem remenant fins que s'hagi dissolt.
Afegim el torró triturat.
Muntem les clares a punt de neu i les incorporem suaument a la mescla anterior.
Semi muntem la nata amb sucre i incorporem a la mescla amb suavitat.
Aboque la mousse sobre la base de galeta, i reservem a la nevera fins que hagi quallat.

De la Cobertura:
Posem en remull la gelatina amb aigua freda
Escalfem la nata l'aigua i el sucre, afegim el cacau i quan estigui dissolt deixem refredar uns 10 minuts, a continuació afegim la gelatina remenem fins que s'hagi dissolt.
Esperem uns 10 minuts (jo vaig esperar massa estona i vaig tenir que tornar-ho a escalfar) i ja podem afegir per sobre la mousse quallada.
Deixem refredar la cobertura a la nevera

Per la decoració: vaig triturar torró i vaig posar-lo a sobre d'un paper al forn i 5 minuts al forn, a continuació vaig deixar-lo refredar a sobre el marbre i vaig tallar-lo a trossets per fer la decoració















2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...