Amb aquests ingredients surt una coca de la mida de la safata de forn, si la trobeu massa gran, amb aquests ingredients també en poden sortir dues d'una mida mitjana.
![](http://assets.pinterest.com/images/pidgets/pin_it_button.png)
Per la Massa Mare
- 100ml de llet tèbia
- 100g de farina de força
- 25g de llevat fresc
Per la coca
- 45ml de llet
- 1 pessic de sal
- Ratlladura de 1/4 de llimona
- Ratlladura de 1/4 de taronja
- 80g de mantega a temperatura ambient
- 20g de sucre invertit (vaig trobar-lo al Culinarium) sinó en tenim enlloc de 80g de sucre normal en posem 100g)
- 80g de sucre
- 2 ous
- 1 culleradeta de vainilla en pols
- 1 cullerada d'aroma de tarongina
- 350g de farina
- Pinyons i cireres confitades
- 250ml de llet
- 50g de sucre
- 2rovells d'ou
- 20g de "maicena"
- 1 pal de canyella i pell de llimona
Preparació
De la mase mare:
Esmicolem el llevat i el desfem amb la llet tèbia, anem afegit la farina a poc a poc i amb una espàtula anem remenant fins que tinguem una massa homogènia, ho tapem i ho deixem reposar una nit.(jo vaig posar-ho a la nevera tapat amb un drap)
De la coca:
El dia següent comencem a preparar la coca, amb unes barilles batem la mantega, la llet, la sal el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, a continuació anem incorporant els ous, el sucre invertit l'essència de vainilla i l'aroma de tarongina, o barregem fins que ho tinguem tot ben integrat.
Ara deixem les barilles i anem afegint la farina,i la mase mare anem amassant be fins que tinguem tota la farina integrada i aconseguim una massa que no s'enganxi els dits, si ens falta més farina l'anirem introduint fins que tinguem la massa desitjada.
Li donem forma rodona i la tapem amb un drap, la deixem reposar uns 25 minuts.
Mentrestant podem preparar la crema pastissera
Un cop deixada reposar la bola, agafem el corró i li donem forma ovalada, típica de la coca de Sant Joan (en podem fer una de gran o bé dividir-la i fer-ne dues de mitjanes).
La incorporem damunt de paper de forn i la deixem reposar tapada uns 20 minuts més.
Un cop passat l'estoneta pintem la coca amb ou batut, li posem la crema pastissera, els pinyons, les cireres i el sucre per sobre.
Introduïm la coca amb el forn prèviament calent, uns 15 o 20 minuts (a nosaltres no ens agrada gaire torrada, per tant quan vaig veure que es dorava una mica vaig tapar-la amb paper de plata)
Un cop cuita, traieu la safata i doneu-li un cop petit a la part de sota de la safata amb el mànec d'un ganivet.
La deixem refredar a la safata totalment abans de treure-la
Preparem la crema pastissera:
Posem la llet en un cassó amb el canó de canyella i la pell de llimona, quan arrenqui el bull li tirem el sucre, i remenem, retirem del foc i deixem que es refredi una mica.
Barregem els dos rovells d'ou, juntament amb una mica de llet i la "maicena", incorporem aquesta mescla a dins de la llet i ho tornem a posar al foc i anem remenant continuadament fins que comenci a espessir, la retirem del foc i la posem dins d'una màniga pastissera i la guardem a la nevera.
Sigo encontrándome cocas cada vez más deliciosas.No podré esperar todo un año para degustar de nuevo una rica coca como esta.
ResponEliminaSaludos
Blanca deJUEGO DE SABORES