dimarts, 4 de juny del 2013

Gintònic Geranium (amb twist llimona,gerds i pètals de gerani)




Geranium és una ginebra fabricada a Birmingham (Anglaterra) i embotellada a Londres.

La història d'aquesta ginebra es la creació d' Henrik Hammer, un acreditat jutge de ginebres que havia estat reflexionant durant anys sobre l'ús del gerani a la ginebra. Juntament amb el seu pare (químic de professió) van analitzar químicament el gerani i van trobar que els olis més significatius del gerani eren presents en la majoria de fruites, verdures i espècies, per tant en teoria podria ser un bon mesclador. El repte estava en com extreure els olis del gerani per poder incorporar-los a la ginebra. Per sort el pare de Henrik havia estat treballant amb olis essencials per a perfumeria durant les últimes dècades.

Amb una petita mostra de 5 litres  van posar a experimentar amb l'ús del gerani en la barreja botànica. Després de trobar la millor manera de processar i destil · lar el gerani es van dirigir a la destil · leria, per afinar la recepta i començar la producció a gran escala. 

Els botànics utilitzats són Gerani, ginebró, llimona, coriandre, regalèssia, càssia, angelica, arrel de lliri i dos ingredients més secrets.

El producte final és clàssic i fresc, lleuger i equilibrat, amb un lleuger color rosat, i  reflexa una mescla de ginebró i notes florals no molt intenses, i acabant amb un toc de cítrics. A la boca hi trobem un agradable gust de ginebró seguit de la dolçor de roses i violetes.
Aquest toc a gerani és el que distingeix aquesta ginebra de la resta i afegeix una nova dimensió d'autenticitat. 

Preparació
Refredem la copa amb gel, acostumen a cabre uns 5 o 6 glaçons, a continuació tallem un tros de llimona i només posarem les vores del costat, l'afegirem a dins la copa.
Amb unes pinces torcerem el tros de llimona sobrant i el col.locarem a sobre la copa perquè només caiguin a dins les essències que deixi anar la llimona.
Afegirem un gerd i dos o tres pètals de gerani.
A continuació 5 cl de la Ginebra, en aquest cas Geranium
I finalment amb una cullerera trenada deixarem lliscar la tònica, amb aquest gintònic he utilitzat Indy.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...