dijous, 20 de juny del 2013

Cóc de Cireres, Xocolata blanca i negre


Cada setmana acostumo fer un cóc, si no el faig sembla que falti alguna cosa a la cuina. 
Aquesta setmana aprofitant que l'altre dia vam anar a la masia a collir cireres m'he decidit a fer-ne un d'aquesta fruita, i com que encara em quedava xocolata de la mona, l'havia de jubilar, sinó ara que ja comença a fer caloreta no hagués aguantat gaires dies.
Us he de confessar que està deliciós, (mira que a mi les cireres m'agrada menjades naturals, tal qual) això de posar-les al forn... no les tenia totes, però insisteixo deliciós,  el contrast de les dues xocolates amb un toc àcid de les cireres es fabulós.
Per tant he deixat el llistó molt alt pels meus catadors, els quals m'han confessat que és el cóc més bo que he fet fins ara!


Ingredients

  • 3 ous
  • 200g de sucre
  •  1 iogurt
  • 1 sobre de sucre avainillat
  • 300g de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 90g d'oli de gira sol
  • 50g de xocolata blanca
  • 50g de xocolata negre
  • cireres tallades a trossets sense pinyol
  • 1 rajolí d'anís
Procediment
Comencem a batre els ous amb el sucre,  fins que veiem que han doblat el volum i ens queda la barreja més esblanqueïda.

Deixem les barilles i amb una espàtula o llengua pastissera barregem el iogurt, l'oli, un rajolí d'anís, i el sucre avainillat, ho anem remenant amb moviments envolvents, (de baix cap a dalt).

Afegim la farina i el llevat tamisats i continuem remenant amb l'espàtula, (a poc a poc fins que estigui tot ben integrat) i per acabar hi afegim les xocolates (blanca i negre) i les cireres sense pinyol, tallades a trossets

Aboquem la mescla a un motllo rectangular de 32x20 cm aproximadament untant amb mantega i farina,  i l'introduïm al forn prèviament calent a 160g uns 25 minuts (jo faig servir la turbina amb la part de baix)

Passat aquest temps mirem si està cuit i ho deixem refredar uns 20 minuts sobre una reixeta, a continuació  ho desemotllem i ho deixem refredar completament sobre la reixeta.

Un cop fred ho empolvorem amb sucre glas.


9 comentaris:

  1. Quina coca més deliciosa!!!! Cireres i xocolata, una combinació màgica! Una abraçada Sandra!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Mònica aquesta combinació m'ha agradat molt, crec que donarà lloc a altres receptes.

      Elimina
  2. No m'estranya que estigui tant bo amb aquestes combinacions!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que tinc cireres a gogo aprofitaré per fer-la de nou, perquè ha quedat molt bona

      Elimina
  3. Wuau! Això té una pinta exquisida!Un petó!

    Isabel Maria.

    ResponElimina
  4. ¡Hola! Vuelvo para decirte tienes un premio esperando por ti en mi blog, pásate a recogerlo cuando quieras. Besos.
    http://lasrecetasdenessa.blogspot.com.es/2013/06/mi-segundo-premio.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas Gracias, me ha hecho mucha ilusión, en breve le dedico un post.
      Besos

      Elimina
  5. Gracias, me orgullece mucho que te haya gustado y que te quedes.
    Besos

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...